Marmaris










Marmaris ligger utmed västra delen av Turkiets sydkust utmed den vackra Egeiska havet i ett område som går under namnet Datca. Utanför kusten ligger flera öar som bildar en hel liten skärgård. Själva Marmaris ligger vackert i en skyddad bukt kallad Marmarisbukten.


I staden vimlar det av små trånga gränder och prång. Husen är färgglada och staden klättrar bokstavligen utmed bergsslänterna. I centrum hittar man små mysiga kvartersrestauranger och inte minst massor av butiker och basarer där man kan pruta ner de saker de säljer och komma hem med ett riktigt fynd. När man handlar är det kutym att pruta på varorna. En affär får ta sin tid och man blir ofta bjuden på te under förhandlingarna. Det är viktigt att såväl säljare som köpare blir nöjda med priset.
Om man vill fynda skinnvaror rekommenderas ett besök till Forum Outletcenter. Här finner man mängder med jackor, väskor och andra accessoarer.


Solen skiner nästan 180 dagar om året, och då främst under sommartid. Medelhavsklimatet betyder att somrarna blir torra och ganska heta, särskilt i månaderna juli och augusti. Då kan temperaturen stiga till över 35 grader. Tack vare en ofta förekommande sjöbris brukar värmen trots det vara hanterbar även för en nordbo.



Precis vid byn ligger stranden ”Marmaris Beachfront” . Det är en långsmal strand där mycket folk samlas. Stranden ligger knappt ett stenkast ifrån en mängd barer och restauranger. Här kan man hyra såväl solstolar som parasoller för att riktigt njuta av tillvaron.

Men mest populär för de som tycker om en vacker miljö ändå är nog Kumlubuk. Stranden är stenbelagd och vattnet utanför stranden är djupaste och klaraste turkost. Vill man komma till denna paradisstrand tar man en taxibåt från Icmeler.



Det är fullt hålligång i Marmaris, natten verkar aldrig ta slut. Det riktiga nattlivet börjar sent och håller sedan på fram till 7-snåret på morgonen, då det är dags att åka till stranden. Här är det klackarna i taket som gäller och musiken och dansen har en stor del av nattlivet.
De flesta barer och klubbar har en helturkisk afton en gång i veckan. Då får man chansen att se turkiska magdansöser och både beskåda och själv dansa traditionella turkiska danser.
Här finns även en stor mängd nattklubbar varav många är utomhus. Bl.a. en av Turkiets största nattklubbar, Areena.


http://www.marmaristurkiet.se/







På fredag drar vi! Fy jävlar vad gött! Puss!







Kommentarer
Postat av: Johanna

AAAAAAAAAH!!!! NU BLEV JAG ASSUGEN! MITT HJÄRTA SLÅR SNABBARE OCH JAG BLEV ALLDELES UPPSPELT! RESEFEBERN HAR ÄNTLIGEN (!) DRABBAT MIG!!! :D :D :D

2010-08-11 @ 03:47:06
URL: http://jodees.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0