Igår trodde jag på riktigt att min tid var...

dsc_0204 (MMS)

Igår trodde jag på riktigt att min tid var kommen. Jag hade så ont i magen så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Fick åka till akuten. Blodprov och grejer. Spydde som en kalv över hela golvet av smärtorna. Fick dropp och någon medicin rakt in i handen. Hade ingen mat i magen och var tvungen att fasta. Var på akuten från 3 till 10, döhungrig! Fick i mig lite mat när jag väl kom därifrån, vilket tog ett tag efter som jag var så svaaaag så svag, vet inte hur många gånger jag försökte ställa mig upp men snabbt som fan fick lägga mig ner igen. Efter 12 inatt fick jag inleda lite fastande igen för idag har jag varit på lasarettet igen och gjort en gastroskopi, typ det absolut äckligaste jag gjort! Summan av kardemumman är att jag har "magmunns brock", typ trasigt lock i magen så det har kommit upp massa syror och frätit hål på mig inuti, typ. Lite medicin så ska det väl bli bra. Gud vad jag är hungrig men nu skall jag få äta igen snart!


Alelyckan

1309081310106 (MMS)

Alelyckan


Jobb-Gulia

1308836902499 (MMS)

Jobb-Gulia


världens godaste och enklaste smulpaj.bild härifrån


Smulpaj med rabarber100 g rumstempererat smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl
sirap
rabarber, vet ärligt inte hur mycket, eller hur många stjälkar, typ mellan 5 och 10 kanske, beroende på tjocklek och beroende på hur mycket "fyllning" du vill ha i din paj.


Tvätta rabarberna, tärna till önskad storlek och lägg i botten på din pajform (vilken pajform du vill av "normal" storlek, typ för 8 personer)
Blanda 0,5 dl socker med 1 msk potatismjöl i en kopp och häll över raberberna, blanda runt så alla rabarberbitarna blir täckta.
Blanda samman alla "smul" ingredienserna i en bunke, viktigt att smöret är lite mjukt så det går att vispa sönder med elvisp. Fördela ut jämnt över rabarberna, se till att det inte är för "toppigt" i mitten. Och om du önskar att det var lite botten på din paj så kan du ju självklart lägga lite av smuldegen i botten.
Ringla till sist över lite sirap för en godare och lite knäckigare yta. 
Skjuts in i ugnen på 175° i ca 20 min tills sirapen gett en lite knäckig och mörkare yta. 

Servera för guds skull med vaniljvisp till och inte någon fånig vaniljglass!  

Så simpelt! Definitivt mitt godaste och enklaste sommarrecept, faktist det enda receptet jag kan utantill, haha!  
Lycka till!


the real deal.
Palladium.
Pampa Hi Lady.
Mycket överkomligt pris.
Nu gäller det bara att välja färg. Definitivt inte svarta i alla fall, och de blå har Jenny haffat. Gillar de gröna, och givetvis de gräddvita och de kritvita.
Skulle slått till när det var "festivalerbjudande" i skobutiken brevid jobbet, men han hade inte alla storlekar inne.
En funderare, på allvar, då jag tror att dessa dojjorna är bättre för mina fötter, mina tår har en tendens att slåss om utrymmet och dessa är ju bredare framtill än mina älskade Connisar. (läs: Converse)
Alltså, 699 kr på Nelly, och då orginalen!

puppylove.

castor.

Detta är familjens nya hund, Castor heter han.
Vi hämtade Castor idag efter att ha fått bekräftat från hans uppfödare att veterinärbesiktningen var helt i sin ordning.

Detta var kanske lite impulsartat, vi bestämmde oss för lite mer än en vecka sedan, men då vi har haft vår gamla älskling Baccus i 13 år så visste vi ju att vi skulle vilja ha en ny hund när Baccus väl går bort och då tyckte både mamma och jag att det vore bättre att skaffa en ny rackare medans han fortfarande finns kvar i livet och kan hjälpa till med upfostran av den nya rackaren samt att ingen av oss vill uppleva Baccus bortgång och att allt blir helt tomt, nu får vi in en ny going i familjen och då blir kanske inte sorgen riktigt så enorm när min absolut bästa vän försvinner från mig.

Vi visste att vi ville ha något i storleksmässigt likt Baccus.
Vi har kollat runt en del på nätet senaste månaderna och rasen som vi föll för mest heter Goldendoodle, alltså Golden retriver och Kungspudel. Då denna ras ännu inte är registrerad i Sverige utan bara i Usa än så länge tror jag så har det ju varit typ omöjligt att hitta en uppfödare i Sverige. Fast en natt när mamma jobbade och satt vid datorn och kikade runt så hittade hon en annons på blocket, "blandrasvalpar i alingsås", och hör och ta mig fan häpna om det var golden/labrador/pubel-blandisar! Alltså typ exakt vad vi velat ha! Och i Alingsås dessutom, hur jävla bra kan det bli? Definitivt ödet, eller vad tror ni?

I vilket fall som helst, nu är han här, ligger och sover i köket för tillfället.
Återkommer självklart med fler bilder!
prom.ho ho ho.

http://www.myowlbarn.com/Om du är som jag :)petter, ingen tvekan.Så klart!

jag återkommer.RSS 2.0