världens godaste och enklaste smulpaj.







bild härifrån






Smulpaj med rabarber



100 g rumstempererat smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl
sirap
rabarber, vet ärligt inte hur mycket, eller hur många stjälkar, typ mellan 5 och 10 kanske, beroende på tjocklek och beroende på hur mycket "fyllning" du vill ha i din paj.


Tvätta rabarberna, tärna till önskad storlek och lägg i botten på din pajform (vilken pajform du vill av "normal" storlek, typ för 8 personer)
Blanda 0,5 dl socker med 1 msk potatismjöl i en kopp och häll över raberberna, blanda runt så alla rabarberbitarna blir täckta.
Blanda samman alla "smul" ingredienserna i en bunke, viktigt att smöret är lite mjukt så det går att vispa sönder med elvisp. Fördela ut jämnt över rabarberna, se till att det inte är för "toppigt" i mitten. Och om du önskar att det var lite botten på din paj så kan du ju självklart lägga lite av smuldegen i botten.
Ringla till sist över lite sirap för en godare och lite knäckigare yta. 
Skjuts in i ugnen på 175° i ca 20 min tills sirapen gett en lite knäckig och mörkare yta. 

Servera för guds skull med vaniljvisp till och inte någon fånig vaniljglass!  





Så simpelt! Definitivt mitt godaste och enklaste sommarrecept, faktist det enda receptet jag kan utantill, haha!  
Lycka till!










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0